Ihminen on kodin paras ystävä

15.03.2017

Minä olen Uusi Aamu – muuttovalmis Älvsbytalo Mikkelissä.

Täällä sitä paistatellaan päivää kevätauringon lämmittäessä.

Kertoilenpa tässä samalla isännästäni ja perheestäni vähän lisää…

Isäntämies Ola on 39-vuotias myynti- ja markkinointipäällikkö täältä Mikkelistä. Välillä isännän mukana tontille tulevat myös lapset Akseli ja Stella. Akseli aloittaa yläasteen syksyllä. Koulumatka taittuu sitten mukavasti täältä uudesta kodista. Stella puolestaan ihasteli jo omaa huonettaan. Sekös lämmitti talon sydäntäni.

Onneksi minulla on viisi huonetta ja keittiö, ja tilaa kaikille. Olen itse erityisen ylpeä avarasta ja joustavasta pohjaratkaisustani. Eteinen ja olohuone muodostavat avaran ja valoisan yhtenäisen kokonaisuuden, johon Ola on asennuttanut takan tilanjakajaksi. Avaraan tilaan tulvii valoa aurinkoisina kesäiltoina ja talvisin perhe kerääntyy takan ääreen nauttimaan oman kodin – siis minun – lämmöstäni.

Emäntäni Tuija asuu vielä Vantaalla, ja pääsee vain toisinaan viikonloppuisin katsomaan, että minua kohdellaan hyvin. Tuija on upea ihminen ja viehättävä nainen, hänellä on myös tytär Tinja. Olen omasta perheestäni varsin ylpeä.

 

Tarkka mies niin kuin pitääkin…

Isäntäni Ola ei ole ensimmäistä kertaa rakennuspuuhissa, joten hän tietää, miten asiat hoidetaan kuntoon. Messutalon rakentaminen ei aina ole ihan helpoimmasta päästä, kun projektissa on monenlaista muuttujaa. Isäntäni mukaan kaikki on parasta itse tarkistaa.

Asennusporukkaan Ola on tyytyväinen. Homma hoidettiin hänen sanojensa mukaan juuri niin kuin pitikin. Tulin tontille yhtenä pakettina ja kolmen ja puolen tunnin kuluttua olin jo pystyssä koko komeudessani, sähköt ja aluskate saatiin myös samana päivänä ja kattopellit seuraavana. Älvsbytalon asennusmiehet saavat Olalta kovasti kiitosta, ovat hänen mukaansa ahkeria ja luotettavia ja osaavat hommansa hyvin. En voi kuin olla samaa mieltä isännän kanssa tässäkin asiassa.

Nyt odotellaan, mitä sisustussuunnittelija Asta minusta sanoo. Kerron siitä lisää seuraavalla kerralla. Pysykää kanavalla ja seuratkaa myös Älvsbytalon muita kuulumisia. Kevään aikana on tulossa kaikenlaista uutta ja mukavaa kaikille omaa kotia suunnitteleville.

 

mikkeli_blogit_sivunosto_360x360px

Talo puhuu!

Uusi Aamu on Älvsbytalon uusi talomalli, joka nousee komeana Mikkelin asuntomessuille. Messutalosta tulee viisihenkisen Muttilaisen perheen koti. Tässä blogissa seuraamme, mitä talo kertoisi rakentamisesta, messuista, tulevista asukkaistaan ja heidän odotuksestaan, jos se osaisi puhua. Seuraa Uuden Aamun elämää Saimaan rantamaisemissa talon itsensä kertomana.

Muita blogeja

Elämää Älvsbytaloissa: tyytyväiset Älvsbytalojen asukkaat kertovat kodeistaan.

Rakkaudella Rouva M
Maija rakensi miehensä kanssa Älvsbytalon Melatar-kodin Pohjanmaalle.

Puolitoista kerrosta kotia
Kolmen lapsen äiti Mari asuu perheineen Tuulikki-kodissa Etelä-Pohjanmaalla

Familjen Tengström
Tengströmin perhe rakensi Kalevatar-talon Houtskäriin.

Inredningsdrömmar & Rackarungar
Joanna perheineen rakensi Katajatar-kodin.