Moni talo päältä kaunis

12.04.2017

Muuttovalmis Älvsbytalo on helppo ostaa ja rakentaa.
Kevättä rinnassa ja kuhinaa tonteilla. Siitä on messutalojen huhtikuu tehty. Kiireestä päätellen muilla tonteilla on vielä yhdellä jos toisella hommat vähän vaiheessa. Kyllähän täälläkin vielä puuhaa riittää, mutta keittiö on asennettu, kalusteet paikoillaan ja upouudet kodinkoneet saivat Olalta laatukehut. Myös katto on sisältä levytetty ja seinät tasoitettu ja tapetoitu.

Tämä talo ei ole silkkoa sisältä, ja siitä pitää huolen uusi ystäväni sisustussuunnittelija Asta. Hänen tehtävänsä on huolehtia, että minusta tulee Olan ja Tuijan ja lasten unelmien koti ja samalla kesän asuntomessuvieraiden ihailun kohde. Hänellä on tarkka silmä ja selkeä näkemys. Olen hyvissä käsissä, kuten voitte kuvista todeta.

Olohuoneen ja eteisen tilanjakajana komeilee nyt myös Olan hankkima takka. On siinä uuttera mies. Takka tulee lämmittämään talvi-iltoina niin minua kuin asukkaitani. Takka sijaitsee koko lailla keskellä taloa – siis lämmin sydän.

 

Alueen paras tontti…
Olalla on tapana hehkuttaa, että tonttini on tämän alueen paras. Puiden katveesta pilkottaa Saimaa ja aurinkoisella pihamaalla on tilaa puuhailla yhdessä. Odotan jo elokuun lämpöisiä iltoja ja sitä, kun isäntä ja emäntä touhuavat pihamaalla. Mahtaakohan Ola olla grillimiehiä? Onkohan Tuijalla viherpeukalo? Stella ja Akseli ainakin viihtyvät varmasti, ja tilaa on kavereillekin sekä sisällä että ulkona. Avara pohjaratkaisu tekee tilaa luonnonvalolle myös sisällä.

…ja saunan ikkunasta näkyy Saimaa
Tontin lisäksi Olan ehdoton ykkössuosikki on ikkunallinen sauna, josta voi löylyä heitellessä ihailla Saimaan rantamaisemaa. Aika luksusta vaikka itse sanonkin! Valaisimet Ola aikoo vielä vaihtaa ledeiksi tai valokuiduiksi. Sitten on saunassa sekä järvimaisema että tähtitaivas …ja siis suomalainen unelma.

 

Kevät tulee kohisten…
Lämpiminä päivinä aurinko porottaa siihen malliin, että lumet sulavat silmissä… Kohta päästään aloittamaan pihatyöt. Niistä kerron lisää toukokuussa. Pysykää kanavalla ja muistakaa tutustua myös Älvsbytalon uuteen talomalliin muuttovalmiiseen pikku-siskooni Siiriin.

mikkeli_blogit_sivunosto_360x360px

Talo puhuu!

Uusi Aamu on Älvsbytalon uusi talomalli, joka nousee komeana Mikkelin asuntomessuille. Messutalosta tulee viisihenkisen Muttilaisen perheen koti. Tässä blogissa seuraamme, mitä talo kertoisi rakentamisesta, messuista, tulevista asukkaistaan ja heidän odotuksestaan, jos se osaisi puhua. Seuraa Uuden Aamun elämää Saimaan rantamaisemissa talon itsensä kertomana.

Muita blogeja

Elämää Älvsbytaloissa: tyytyväiset Älvsbytalojen asukkaat kertovat kodeistaan.

Rakkaudella Rouva M
Maija rakensi miehensä kanssa Älvsbytalon Melatar-kodin Pohjanmaalle.

Puolitoista kerrosta kotia
Kolmen lapsen äiti Mari asuu perheineen Tuulikki-kodissa Etelä-Pohjanmaalla

Familjen Tengström
Tengströmin perhe rakensi Kalevatar-talon Houtskäriin.

Inredningsdrömmar & Rackarungar
Joanna perheineen rakensi Katajatar-kodin.