Uusi Aamu Mikkelissä: Hyvää huomenta kevät

03.05.2017

Kyllä vaan aamu on messutalon parasta aikaa! Tonteilla on vielä hiljaista ja voi rauhassa keskittyä kuuntelemaan kevään merkkejä. Onkohan maailmassa mitään niin hienoa kuin aloittaa päivä linnunlaulun säestämänä?

Täällä Saimaan rannalla lauleleekin tirppa, jos toinen. Vappu toi myös ensimmäiset luonnon omat ”valkolakit” lähimetsiin. Kylmistä öistä huolimatta valkovuokot ovat nousseet jäädäkseen. Täällä Mikkelin Kirkonvarkaudessa eletään luonnon helmassa, omassa rauhassa. Matkaa Mikkelin keskustaan on kuitenkin vain kolme kilometriä.

Luonto ja rakentaminen käsi kädessä

Kirkonvarkauden messualueen yksi kantava ajatus on yhdistää ympäröivän luonnon monimuotoisuus ja nykyaikainen rakentaminen. Älvsbytalo – siis minä ja minun valmistajani – sekä isäntäni Ola olemme onnistuneet siinä kyllä erityisen hyvin. Rakennustekniikaltani edustan uudistunutta nykyaikaista ja entistä yksilöllisempää Älvsbytaloa, ja sisustusvalintani on tehty luonnonläheistä ja ekologista ajattelutapaa kunnioittaen.

Hillittyä ja hallittua

Sisustaminen onkin jo pitkällä. Olan sisustussuunnittelija Asta on valinnut minulle hillityn ja kauniin värimaailman, johon on helppo yhdistää erilaisia kalusteita ja sisustuselementtejä. Osa kalusteista on hankittu ja ne odottavat vuoroaan, kunhan sisätyöt saavat loppusilauksen.

 

Toukotöitä odotellessa

Yöpakkaset ovat vielä pidätelleet pihatöiden ja ulkomaalauksen aloitusta, mutta suunnittelutyö on hyvässä vauhdissa. Kuten kaikessa muussakin luotan tässäkin isäntääni Olaan. Kyllä Tuijalle ja lapsille saadaan komea pihamaa, ja sitä voivat sitten myös messuvieraat ihastella heinäkuussa, kun portit avataan.

Tervetuloa terassille!

Vapun tienoilla sain myös upouuden terassin ympärilleni. Timpuri rakensi runkoa urakalla yhden viikonlopun. Kansi tehtiin sen jälkeen näyttävästä ja säänkestävästä komposiittilankusta. Siinä kelpaa isäntäperheeni istua kesäiltaa oman kodin terassilla.

mikkeli_blogit_sivunosto_360x360px

Talo puhuu!

Uusi Aamu on Älvsbytalon uusi talomalli, joka nousee komeana Mikkelin asuntomessuille. Messutalosta tulee viisihenkisen Muttilaisen perheen koti. Tässä blogissa seuraamme, mitä talo kertoisi rakentamisesta, messuista, tulevista asukkaistaan ja heidän odotuksestaan, jos se osaisi puhua. Seuraa Uuden Aamun elämää Saimaan rantamaisemissa talon itsensä kertomana.

Muita blogeja

Elämää Älvsbytaloissa: tyytyväiset Älvsbytalojen asukkaat kertovat kodeistaan.

Rakkaudella Rouva M
Maija rakensi miehensä kanssa Älvsbytalon Melatar-kodin Pohjanmaalle.

Puolitoista kerrosta kotia
Kolmen lapsen äiti Mari asuu perheineen Tuulikki-kodissa Etelä-Pohjanmaalla

Familjen Tengström
Tengströmin perhe rakensi Kalevatar-talon Houtskäriin.

Inredningsdrömmar & Rackarungar
Joanna perheineen rakensi Katajatar-kodin.